Tel: 031-650300 10:00-16:00 M-Fre | E-post: info@dammsugaren.se

Canvac

Q Air 200

Pris: 5 805kr
Antal Köp
 • Produktinformation

  Ventilationsaggregat med inbyggd värmeväxlare

  Ventilationsaggregatet Canvac Q Air V200 Vent ger dig en bättre inomhusluft med sin unika Värmeväxlare !

  Att ha en bra ventilation inomhus är viktigt för att vi ska må bra. Värmeväxlare Canvac Q Air V200 skapar en bättre inomhusmiljö med sin unika värmeväxlare och är ett utmärkt komplement till din befintliga ventilation. De värden som forskningen kommit fram till är att 0,35 liter ny uteluft per sekund och m² yta ska tillföras för att luftmiljön inomhus ska räknas som bra (gäller bostäder). Detta är även Boverkets norm. För arbetslokaler ska ytterligare 7 liter ny uteluft per sekund och person tillföras enligt Arbetsmiljöverket.

  Alla behöver bra inomhusmiljö/luft för att må bra både hemma och på arbetet. Lukt, mögel, radon, rökning – det är mycket som kan påverka inomhusmiljön och ditt välbefinnande. Q Vent ventilationsaggregat med värmeväxlare är ett effektivt och ekonomiskt sätt att förändra luftkvaliteten. Q Air V200 passar i allt från friggebodar, källare till garage och byggbodar. Den passar utmärkt för radonhus eller små konferensrum där ventilation saknas och enkel att installera.

  Ny design och tystare

  Ny slimmad design som smälter in i hemmamiljön. Tack vare aggregatets ljudisolering går den nu även ännu tystare.

  Värmen återvinns

  Vädrar man med öppna fönster rusar naturligtvis värmen ut ur huset, ett rent energislöseri om det ständigt upprepas. Upp till 75 % av värmen återvinns i Q Air V200 värmeväxlare samtidigt som ventilationsaggregatet har en mycket låg energiförbrukning. Anledningen till den höga verkningsgraden är den patenterade värmeväxlaren som eliminerar avfrostningsbehovet och som överför en betydligt större del av energin i frånluften än en traditionell värmeväxlare gjord av plast eller aluminium. Q Air V200 ger både frächare inomhusluft och spar pengar.

  Förbättra ventilationen i hus med befinlig fungerande ventilation

  Ventilationsaggregatet Q Air V200 höjer rent allmänt kvaliteten på luftmiljön och är ett utmärkt komplement till den befintliga ventilationen.

  Förbättra ventilationen i hus som är för tätt byggda eller inte har någon fungerande ventilation

  Många hus är helt enkelt för täta och gör att det måste vädras ofta för att få en bra inomhusmiljö. Q Air V200 vädrar effektivt och ger samtidigt tillbaka upp till 75% av värmen i huset. Till skillnad från ett eller flera öppna fönster där värmeförlusten blir enormt stor, speciellt i höst- och vintertid.

  Förbättra ventilationen i hus där värmesystemet är bytt och den gamla självdragsventilationen försämrats

  I hus där man bytt huvudvärmekälla från olja/ved till t.ex någon form av värmepump försvinner den självdragsventilation som funnits i skorstenen tidigare, till stor del. Q Air V200 sätter fart på vädringen igen med en mycket låg energiförbrukning.

 • Mer information

  Modellbeteckning/ Art.nr Canvac Canvac Q Air V200/51-012
  ( VL-100U5-E)
  Luftflöde (m³/h)          Hög/Låg 105/60
  Ljudnivå ( dB(A))         Hög/Låg 37/25
  Temp. Återvinning Prestanda (%) Hög/Låg 73/80
  Vikt (kg) 7,5
  Dimensioner ( mm) BxDxH 620 x 265 x 200
  Elmatning 220-240/50Hz
  Effekt ( W) 13 -34
  Kanalstorlek (mm)  
  Fördelar med Dammsugaren.se
  • Säkra betalningar
  • Certifierad av trygg E-handel
  • 14 dagars ångerrätt
  • Proffs på det vi säljer!
 • Kundrecensioner

  Inga recensioner än. Bli Först! Skriv recension
Relaterade produkter