Tel: 031-650300 10:00-16:00 M-Fre | E-post: info@dammsugaren.se

Hem » Centraldammsugare » Centraldammsugarpaket » Nilfisk » Centraldammsugare Nilfisk-alto All-in-1 LCD Deluxe
Centraldammsugare Nilfisk-alto All-in-1 LCD Deluxe

NILFISK

Centraldammsugare Nilfisk-alto All-in-1 LCD Deluxe

Pris: 11 530kr 13 695kr
Antal Köp
 • Produktinformation

  Nilfisk Centraldammsugar Paket.

   KAMPANJ PÅ DENNA MODELLEN 

  En dammsugare som är enkel att använda, effektiv och nästan ljudlös. 

  Det är bara att ansluta den flexibla slangen i suguttaget i väggen, starta dammsugaren och njuta av hur enkelt det är att damsuga. Dammet sugs genom rören till en behållare eller en påse i centraldammsugaren, som sitter i garaget, källaren eller vinden. Frånluften leds ut utanför huset.

  Modellen med LCD Nilfisk Supreme är ännu enklare att använda - tryck bara på on / off knappen i handtaget för att starta. För installationen av Nilfisk Supreme LCD behöver du inga lågspänningsledningar, vilket gör det möjligt att använda vanliga slangar för dammsugningen.

  Maskinerna har fortfarande anslutningar för lågspänningskabel så de kan användas i befintliga installationer där av/på- och standardslangar är i bruk.

  OBS DET FÖLJER INTE MED NÅGON SVAGSTRÖMSLEDNING I PAKETET OBS

  Det finns en liten diod som indikerar om behållaren eller påsen måste tömmas eller bytas. En ny funktion gör det möjligt att justera damsugningen i tre nivåer.

  Allt som behövs för installationen i en normal villa finns med i grundpaketet.

   

  I städpaketet ingår allt som behövs: slang, teleskoprör, olika munstycken samt upphängning för detta.  

   

   Noggranna instruktioner finns vid beställning maskinerna eller satser.

   

  Lådan innehåller:

  St: Artikelnummer: Beteckning:  
  1 st 42000145 Teleskoprör, Ø32mm
  1 st 42000142 Kombimunstycke
  1 st 42000139 Fogmunstycke
  1 st 42000143 Möbelmunstycke
  1 st 42000144 Borstmunstycke
  1 st 42000313 Slanghängare, plast
  18 st 42000191 Rör, Ø50, 115cm, plast
  8 st 42000252 90o lång vinkel
  2 st 42000258 90o grenrör
  8 st 42000249 45o Vinkel
  15 st 42000262 Skarvkoppling
  1 st 42000245 Lim för PVC
  1 st 42000273 Utblåsventil, fyrkantig
  8 st 42000265 Spännband för rör, plast
  3 st 42000221 Sugdosa, vit med montagedelar

   

   

   

  Installtionguide  Filmer om Nilfisk centraldamsugare

  test

  Centraldammsugartest

 • Mer Information

   Centraldammsugare
   Motorffekt  1700 Watt
   Sugeffekt  730 Watt
   Luftmängd  59 liter/sek
   Vakuum  (+-2 kPa)  34 kPa
   Färg  Vit
   Säkringsklass A  10
   Ljudnivå  66 dB(A)
   Behållarvolym  20 liter
   Påsvolym  25 liter
   Vikt  6,7 kg
   kontrolldisplay  Ja
   Fjärrkontroll  Ja
   All-in-1 paketet innehåller
   Supreme LCD  Ja
   Slangpaket - Deluxe  Ja
   Sugdosor  3st
   Kopplingar och rör  Ja

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Självrengörande filter

  Nilfisk-modellerna med självrengörande filter gör att du kan använda maskinen utan påse. Cykloneffekten uppstår i böjen som sitter i behållaren och detta fyller behållaren bättre. Rengör filtret genom att öppna behållaren och skaka filtret. Vid användning av dammpåse, sparas filtret och tömningen underlättas

  Service, kvalitet och Garanti

    Med en Nilfisk centraldammsugare är du säker på att få bästa kvalitet. Alla produkter har testats för att hålla många år. För att du ska få bästa service ger Nilfisk fem års motorgaranti på alla sugenheter.
  Det är inte bara sugenheterna som testats för att ha högsta kvalitet. T.ex. så har hjulen i Nilfisks kombinationsmunstycke testats för att klara minst 500 km.

   

   

   

   

  Bättre inomhusklimat  Damm är damm – långt innan det syns. Vi andas in dammpartiklar från våra omgivningar, även när rummet precis har dammsugits. En del av anledningen är att vanliga dammsugare utan god filtrering blåser tillbaka en del av det uppsugna dammet i rummet. Och om påsen är nästan full kommer rengöringen att bli mindre effektiv. Nilfisks centraldammsugare tar däremot bort damm från rummet och samlar upp dammet i en stor ”fjärransluten” behållare med en utblåsventil på husets utsida – vilket betyder att alla obehagliga lukter och mikropartiklar blåses utomhus.


  Inga obehagliga lukter 
  Vanliga dammsugare utan god filtrering kan orsaka obehagliga lukter från motorn som värmer upp dammpåsen. Nilfisks centraldammsugare ger inga sådana lukter i huset, eftersom damm och smuts samlas upp långt från munstycket och slangen och går in i den förseglade behållaren och stannar där

   

  Varför centraldammsugare

   

   

  Bättre inomhusklimat

  Nilfisks centraldammsugare tar däremot bort damm från rummet och samlar upp dammet i en stor ”fjärransluten” behållare med en utblåsventil på husets utsida – vilket betyder att alla obehagliga lukter och mikropartiklar blåses utomhus.

  Tyst-gående

  Tystnaden är en särskild fördel, du hör fortfarande telefonen och kan lyssna på musik och titta på TV. Du kan till och med dammsuga utan att störa andra familjemedlemmar i deras aktiviteter.
  Du hör endast vindbruset från munstycket.

   

   

   

  Hög sugeffekt

  Den kraftfulla motorn ger konstant och kraftig sugning som effektivt tar bort damm, även från lurviga mattor. Sugningen är så stark att luften rusar igenom rören med 100 km/tim, och effekten är konstant eftersom behållaren fylls uppifrån och ned. Luften behöver alltså inte sugas igenom en halvfylld dammpåse så som sker i vanliga dammsugare.

  Diskret installation

  De diskreta sugdosorna smälter perfekt in i modern inredningsmiljö. Det enda de drar till sig är beundran.
  En Nilfisk centraldammsugare är som att ha en osynlig dammsugare, för du kan knappt se eller höra den.

   

   

  Luktfri

  Det här effektiva rengöringssättet handlar om mer än att bara suga upp damm – det tar bort dammet ur rummet helt och hållet och samlar upp det i centraldammsugarens behållare som placerats på annan plats, t.ex. i garaget, på vinden eller i källaren.

  Ergonomisk

  Med Nilfisk centraldammsugare finns det inga tunga och klumpiga maskiner att dra runt, det är lätt att komma åt i hörnen, uppför och nedför trappor, du kan dammsuga på valfri höjd utan tunga lyft och du har en slang som aldrig är för kort.

   

   

  Ergonomisk dammsugning  Nilfisks centraldammsugare ger enklare dammsugning. Inga tunga och klumpiga maskiner att dra runt, det är lätt att komma åt i hörnen, uppför och nedför trappor, du kan dammsuga på valfri höjd utan tunga lyft och du har en slang som aldrig är för kort.  Ergonomiskt tänkande
  -ta hand om dig själv

  Den genomsnittliga konsumenten dammsuger runt 2-3 timmar per vecka. Detta är mycket tid och det är därför viktigt att tänka på hur du dammsuger.

  Nilfisk använder många resurser att utveckla rätt produkter för våra kunder och därför är ergonomin en viktig del av utvecklingsprocessen.

  Handtaget till Nilfisk centraldammsugare är lätt och belagt med mjukt gummi, vilket gör det mycket behagligt att använda. Röret kan enkelt justeras till valfri längd. Slangen har låg vikt och du slipper bära runt en vanlig dammsugare.

  Ergonomiskt tänkande gör dammsugningen lättare och mer bekvämt för dig.

   

   

  Diskret installation

   

  De diskreta sugdosorna smälter perfekt in i modern inredningsmiljö. Det enda de drar till sig är beundran.
  En Nilfisk centraldammsugare är som att ha en osynlig dammsugare, för du kan knappt se eller höra den.

  Tystnaden är en särskild fördel, du hör fortfarande telefonen och kan lyssna på musik och titta på TV. Du kan till och med dammsuga utan att störa andra familjemedlemmar i deras aktiviteter.
  Du hör endast vindbruset från munstycket.
  Enkel installation
  -även i befintliga bostäder

  Nilfisks centraldammsugare kan installeras i alla hus, och installationen kräver ingen teknisk expertis.

  Centraldammsugaren kan installeras på flera olika sätt, beroende på hur bostaden är utformad.
  1. Garage
  2. Vind
  3. Högt skåp
  4. Källare
  DESIGN sugdosa

  Sugdosorna placeras diskret, där den långa slangen har optimal räckvidd.
  Behållaren kan användas med eller utan dammpåse. Dammet sugs in i behållaren med hög lufthastighet så att behållaren fylls effektivt. Filtret i centraldammsugaren har mycket stor filtreringsyta som ger ett perfekt luftflöde.
   

   

   

   

  Ingen lukt och hög sugeffekt

   

   

  Nilfisk centraldammsugare löser det här problemet en gång för alla. Lukterna försvinner ur rummet eftersom hund- och katthår effektivt tas upp. Luften filtreras och ventileras utomhus. Resultatet är ett bättre inomhusklimat för alla husdjursägare. Den renare luften hjälper också till att lindra symptomen hos allergiker.

  Hög sugeffekt 

  Den kraftfulla motorn ger konstant och kraftig sugning som effektivt tar bort damm, även från mattor med lång lugg. Sugningen är så stark att luften rusar igenom rören med 100 km/tim, och effekten är konstant eftersom behållaren fylls uppifrån och ned. Luften behöver alltså inte sugas igenom en halvfylld dammpåse som sker i vanliga dammsugare.  Luften rusar genom rören med 100 km/t...

  Perfekt för alla ägare till sällskapsdjur

  Nilfisks centraldammsugare är perfekta om det finns husdjur i hemmet. Pälsen innehåller lanolin som ger en obehaglig lukt vid uppvärmning i en vanlig dammsugare utan god filtrering.

   

   

   

  Installation befintligt hus


  Sugenheten kan placeras var som helst i huset, och du behöver bara komma åt den några gånger om året för att tömma behållaren.
  OBS! Enheten ska helst ventileras utanför bostaden.


  Sugenheten kan placeras: 
  - Garage
  - Vind
  - Högt skåp
  - Källare


   

  Rörsystem
  Installationen kan alltid göras dolt och diskret eftersom rören som behövs för en centraldammsugare kan installeras på många olika platser i huset.

  Ansluta systemet
  Alla rör monteras snabbt och effektivt med speciallim som bildar en stark och lufttät fog. Skruvar behöver bara användas för sugdosor och Vacpan (skräplucka). Börja med att montera sugenheten och arbeta i riktning mot sugdosorna.

  Dölja rörsystemet:
  - Vind
  - Takfot
  - Höga skåp
  - Kök/diskbänkar
  - Källartak
  - Ventilationstrumma/gammal skorsten
  Exempel på rörsystem som löper över ett tak

   

   

   

  Installation i nytt hus

   

  Sugenheten kan placeras var som helst i huset, och du behöver bara komma åt den några gånger om året för att tömma behållaren.
  OBS! Enheten ska helst ventileras utanför bostaden.

  Sugenheten kan placeras:
  - Garage
  - Vind
  - Högt skåp
  - Källare


  Dölja rörsystemet:
  - I grunden
  - I ytterväggar
  - I innerväggar
  - Ovanför innertak
   
  1. Exempel på en sugdosa i väggen 2. Exempel på en sugdosa i golvet
     
  I nya hus är det vanligast att installera rören i
  grunden och sedan placera sugdosan i väggen som
  på bilden.
  Ett annat alternativ till sugdosan i väggen är i golvet. Golvsugdosan finns i antingen krom eller antik mässing. Detta kan också användas om du placerar maskinen i källaren och drar rören genom golvet.

   

   

   

  Placering av maskin och rör

   

  Du kan placera Nilfisk centraldammsugare på många olika platser:

  I garaget
  på vinden
  i ett högt skåp
  i källaren

  Placera helst inte dammsugarenheten och rördragning i ouppvärmda utrymmen, då det kan föreligga risk för kondensutfällning vintertid.

  Om maskinen är placerad i förrådet eller i källaren blåses luften ut i det fria. Använd samma rör till utblåset som till övrig rördragning. En utblåsventil placeras på utsidan av huset.

   

  Placering av rör

  Om du har svårt att gömma rören i höga skåp eller i väggen; kan du använda Nilfisk hörntäckplatta för att gömma rören. Du kan även installera en sugdosa i Nilfisk hörntäckplatta. Om du går från källaren till 1:a våningen och vidare till 2:a våningen, så rekommenderar vi att du placerar Nilfisk hörntäckplatta i ett rum och placerar en sugdosa i väggen bredvid rummet.

   

   

   

  Förvaring av slang  Du kan enkelt förvara slangen på Nilfisk slanghållare. Placera slanghållaren på väggen eller i ett skåp.

  När du har dammsugit klart, lägg slangen i 3-4 varv på golvet, då är den enkel att lyfta upp på slanghållaren.

  Med få varv är den lättare att sträcka ut och blir mer följsam vid dammsugningen. Första gången du använder slangen, är det bra att sträcka ut den helt, då försvinner böjarna från förvaringen i lådan

   

   

  Brochyr  Installtionguide  Filmer om Nilfisk centraldamsugare

  Fördelar med Dammsugaren.se
  • Säkra betalningar
  • Certifierad av trygg E-handel
  • 14 dagars ångerrätt
  • Proffs på det vi säljer!
 • Kundrecensioner

  Inga recensioner än. Bli Först! Skriv recension