Tel: 031-650300 10:00-16:00 M-Fre | E-post: info@dammsugaren.se

Hem » Centraldammsugare » Centralenhet » Nilfisk » Centraldammsugare Supreme 250
Centraldammsugare Supreme 250

NILFISK

Centraldammsugare Supreme 250

Leverans inom 3-5 dagar
Pris: 6 795kr 7 395kr
Antal Köp
 • Produktinformation

  Nilfisk Supreme 250 centraldammsugare

   

  Föreställ dig en dammsugare som är enkel att använda, effektiv och nästan ljudlös, en som du inte behöver bära på övervåningen, kommer inte stöta på möbler eller väggar, fastna i hörn och som avfyrar det frånluft utomhus.

   
   

  Konceptet är enkelt: Anslut den flexibla slangen i uttaget, starta dammsugningen med on/off knappen i handtaget. Dammet förs genom rören till en behållare eller en påse i centrala dammsugare, som ligger i garaget, källaren eller vinden. Frånluften leds utanför huset.

    


   Brochyr  Installtionguide  Filmer om Nilfisk centraldamsugare

  testCentraldammsugartest

   

   

 • Mer Information

   

   Centraldammsugare
   Motorffekt  1500 Watt
   Sugeffekt  690 Watt
   Luftmängd  58 liter/sek
   Vakuum  33 kPa
   Färg  Vit
   Säkringsklass A  10
   Ljudnivå  66 dB(A)
   Behållarvolym  20 liter
   Påsvolym  25
   Vikt  6,7 kg
   kontrolldisplay  Ja
   Fjärrkontroll  Ja

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Bättre inomhusklimat  Damm är damm – långt innan det syns. Vi andas in dammpartiklar från våra omgivningar, även när rummet precis har dammsugits. En del av anledningen är att vanliga dammsugare utan god filtrering blåser tillbaka en del av det uppsugna dammet i rummet. Och om påsen är nästan full kommer rengöringen att bli mindre effektiv. Nilfisks centraldammsugare tar däremot bort damm från rummet och samlar upp dammet i en stor ”fjärransluten” behållare med en utblåsventil på husets utsida – vilket betyder att alla obehagliga lukter och mikropartiklar blåses utomhus.


  Inga obehagliga lukter 
  Vanliga dammsugare utan god filtrering kan orsaka obehagliga lukter från motorn som värmer upp dammpåsen. Nilfisks centraldammsugare ger inga sådana lukter i huset, eftersom damm och smuts samlas upp långt från munstycket och slangen och går in i den förseglade behållaren och stannar där

   

  Varför centraldammsugare

   

   

  Bättre inomhusklimat

  Nilfisks centraldammsugare tar däremot bort damm från rummet och samlar upp dammet i en stor ”fjärransluten” behållare med en utblåsventil på husets utsida – vilket betyder att alla obehagliga lukter och mikropartiklar blåses utomhus.

  Tyst-gående

  Tystnaden är en särskild fördel, du hör fortfarande telefonen och kan lyssna på musik och titta på TV. Du kan till och med dammsuga utan att störa andra familjemedlemmar i deras aktiviteter.
  Du hör endast vindbruset från munstycket.

   

   

   

  Hög sugeffekt

  Den kraftfulla motorn ger konstant och kraftig sugning som effektivt tar bort damm, även från lurviga mattor. Sugningen är så stark att luften rusar igenom rören med 100 km/tim, och effekten är konstant eftersom behållaren fylls uppifrån och ned. Luften behöver alltså inte sugas igenom en halvfylld dammpåse så som sker i vanliga dammsugare.

  Diskret installation

  De diskreta sugdosorna smälter perfekt in i modern inredningsmiljö. Det enda de drar till sig är beundran.
  En Nilfisk centraldammsugare är som att ha en osynlig dammsugare, för du kan knappt se eller höra den.

   

   

  Luktfri

  Det här effektiva rengöringssättet handlar om mer än att bara suga upp damm – det tar bort dammet ur rummet helt och hållet och samlar upp det i centraldammsugarens behållare som placerats på annan plats, t.ex. i garaget, på vinden eller i källaren.

  Ergonomisk

  Med Nilfisk centraldammsugare finns det inga tunga och klumpiga maskiner att dra runt, det är lätt att komma åt i hörnen, uppför och nedför trappor, du kan dammsuga på valfri höjd utan tunga lyft och du har en slang som aldrig är för kort.

   

   

  Ergonomisk dammsugning  Nilfisks centraldammsugare ger enklare dammsugning. Inga tunga och klumpiga maskiner att dra runt, det är lätt att komma åt i hörnen, uppför och nedför trappor, du kan dammsuga på valfri höjd utan tunga lyft och du har en slang som aldrig är för kort.  Ergonomiskt tänkande
  -ta hand om dig själv

  Den genomsnittliga konsumenten dammsuger runt 2-3 timmar per vecka. Detta är mycket tid och det är därför viktigt att tänka på hur du dammsuger.

  Nilfisk använder många resurser att utveckla rätt produkter för våra kunder och därför är ergonomin en viktig del av utvecklingsprocessen.

  Handtaget till Nilfisk centraldammsugare är lätt och belagt med mjukt gummi, vilket gör det mycket behagligt att använda. Röret kan enkelt justeras till valfri längd. Slangen har låg vikt och du slipper bära runt en vanlig dammsugare.

  Ergonomiskt tänkande gör dammsugningen lättare och mer bekvämt för dig.

   

   

  Diskret installation

   

  De diskreta sugdosorna smälter perfekt in i modern inredningsmiljö. Det enda de drar till sig är beundran.
  En Nilfisk centraldammsugare är som att ha en osynlig dammsugare, för du kan knappt se eller höra den.

  Tystnaden är en särskild fördel, du hör fortfarande telefonen och kan lyssna på musik och titta på TV. Du kan till och med dammsuga utan att störa andra familjemedlemmar i deras aktiviteter.
  Du hör endast vindbruset från munstycket.
  Enkel installation
  -även i befintliga bostäder

  Nilfisks centraldammsugare kan installeras i alla hus, och installationen kräver ingen teknisk expertis.

  Centraldammsugaren kan installeras på flera olika sätt, beroende på hur bostaden är utformad.
  1. Garage
  2. Vind
  3. Högt skåp
  4. Källare
  DESIGN sugdosa

  Sugdosorna placeras diskret, där den långa slangen har optimal räckvidd.
  Behållaren kan användas med eller utan dammpåse. Dammet sugs in i behållaren med hög lufthastighet så att behållaren fylls effektivt. Filtret i centraldammsugaren har mycket stor filtreringsyta som ger ett perfekt luftflöde.
   

   

   

   

  Ingen lukt och hög sugeffekt

   

   

  Nilfisk centraldammsugare löser det här problemet en gång för alla. Lukterna försvinner ur rummet eftersom hund- och katthår effektivt tas upp. Luften filtreras och ventileras utomhus. Resultatet är ett bättre inomhusklimat för alla husdjursägare. Den renare luften hjälper också till att lindra symptomen hos allergiker.

  Hög sugeffekt 

  Den kraftfulla motorn ger konstant och kraftig sugning som effektivt tar bort damm, även från mattor med lång lugg. Sugningen är så stark att luften rusar igenom rören med 100 km/tim, och effekten är konstant eftersom behållaren fylls uppifrån och ned. Luften behöver alltså inte sugas igenom en halvfylld dammpåse som sker i vanliga dammsugare.  Luften rusar genom rören med 100 km/t...

  Perfekt för alla ägare till sällskapsdjur

  Nilfisks centraldammsugare är perfekta om det finns husdjur i hemmet. Pälsen innehåller lanolin som ger en obehaglig lukt vid uppvärmning i en vanlig dammsugare utan god filtrering.

   

   

   

  Installation befintligt hus


  Sugenheten kan placeras var som helst i huset, och du behöver bara komma åt den några gånger om året för att tömma behållaren.
  OBS! Enheten ska helst ventileras utanför bostaden.


  Sugenheten kan placeras: 
  - Garage
  - Vind
  - Högt skåp
  - Källare


   

  Rörsystem
  Installationen kan alltid göras dolt och diskret eftersom rören som behövs för en centraldammsugare kan installeras på många olika platser i huset.

  Ansluta systemet
  Alla rör monteras snabbt och effektivt med speciallim som bildar en stark och lufttät fog. Skruvar behöver bara användas för sugdosor och Vacpan (skräplucka). Börja med att montera sugenheten och arbeta i riktning mot sugdosorna.

  Dölja rörsystemet:
  - Vind
  - Takfot
  - Höga skåp
  - Kök/diskbänkar
  - Källartak
  - Ventilationstrumma/gammal skorsten
  Exempel på rörsystem som löper över ett tak

   

   

   

  Installation i nytt hus

   

  Sugenheten kan placeras var som helst i huset, och du behöver bara komma åt den några gånger om året för att tömma behållaren.
  OBS! Enheten ska helst ventileras utanför bostaden.

  Sugenheten kan placeras:
  - Garage
  - Vind
  - Högt skåp
  - Källare


  Dölja rörsystemet:
  - I grunden
  - I ytterväggar
  - I innerväggar
  - Ovanför innertak
   
  1. Exempel på en sugdosa i väggen 2. Exempel på en sugdosa i golvet
     
  I nya hus är det vanligast att installera rören i
  grunden och sedan placera sugdosan i väggen som
  på bilden.
  Ett annat alternativ till sugdosan i väggen är i golvet. Golvsugdosan finns i antingen krom eller antik mässing. Detta kan också användas om du placerar maskinen i källaren och drar rören genom golvet.

   

   

   

  Placering av maskin och rör

   

  Du kan placera Nilfisk centraldammsugare på många olika platser:

  I garaget
  på vinden
  i ett högt skåp
  i källaren

  Placera helst inte dammsugarenheten och rördragning i ouppvärmda utrymmen, då det kan föreligga risk för kondensutfällning vintertid.

  Om maskinen är placerad i förrådet eller i källaren blåses luften ut i det fria. Använd samma rör till utblåset som till övrig rördragning. En utblåsventil placeras på utsidan av huset.

   

  Placering av rör

  Om du har svårt att gömma rören i höga skåp eller i väggen; kan du använda Nilfisk hörntäckplatta för att gömma rören. Du kan även installera en sugdosa i Nilfisk hörntäckplatta. Om du går från källaren till 1:a våningen och vidare till 2:a våningen, så rekommenderar vi att du placerar Nilfisk hörntäckplatta i ett rum och placerar en sugdosa i väggen bredvid rummet.

   

   

   

  Förvaring av slang  Du kan enkelt förvara slangen på Nilfisk slanghållare. Placera slanghållaren på väggen eller i ett skåp.

  När du har dammsugit klart, lägg slangen i 3-4 varv på golvet, då är den enkel att lyfta upp på slanghållaren.

  Med få varv är den lättare att sträcka ut och blir mer följsam vid dammsugningen. Första gången du använder slangen, är det bra att sträcka ut den helt, då försvinner böjarna från förvaringen i lådan

   

   

  Brochyr  Installtionguide  Filmer om Nilfisk centraldamsugare

  Fördelar med Dammsugaren.se
  • Säkra betalningar
  • Certifierad av trygg E-handel
  • 14 dagars ångerrätt
  • Proffs på det vi säljer!
 • Kundrecensioner

  Inga recensioner än. Bli Först! Skriv recension