Tel: 031-650300 10:00-16:00 M-Fre | E-post: info@dammsugaren.se

Hem » Centraldammsugare » Fakta om Centraldammsugare » Varför välja Centraldammsugare?

Varför välja Centraldammsugare?

En Centraldammsugare virvlar inte upp damm när du städar som en vanlig dammsugare gör. Dammet sugs genom rörledning till centralenhetens behållare och sugluften släpps sedan ut genom en ventil i ytterväggen. Investera i en Centraldammsugare , det är det klokaste du kan göra för att förenkla familjens städarbete. Du städar både snabbare och effektivare och på köpet får du en tystare och dammfriare inomhusmiljö – kan det bli bättre?

 

...smidigare! Centraldammsugare är enkelt och bekvämt att använda – anslut bara städslangen till sugdosan och starta med on/off knappen på städhandtaget. Med Q Rollme slangvinda rullar du fram slangen på några sekunder.

 

...dammfriare! Centraldammsugare ger mindre damm i luften och i rummet vilket gör att familjen mår bättre. En centraldammsugare drar dammet ut ur huset – år efter år utan att blåsa upp damm i rummet när du städar som en vanlig dammsugare gör

 

...tystare! Centraldammsugaren är fast monterad i t.ex. källaren och du får tystnaden som bonus när du städar. Du kan prata, lyssna på musik eller helt enkelt bara njuta av tystnaden, ingen högljudd dammsugare förföljer dig var du än går.

 

Att tänka på innan köp:

1.Kan man installera en centraldammsugare i alla hus?

Ja, vi är helt säkra på att du kan installera en  centraldammsugare i ditt hus oavsett hur det ser ut. Gör så här; Gör  ”9 meters testen” och börja grovplanera, vi i butiken hjälper dig planera färdigt! Med vår gör- det- själv manual i handen installerar du sedan tryggt och enkelt. Vill du ha hjälp med installationen fråga oss i butiken.
 

2.Vilken storlek ska jag välja på centraldammsugare?

Centraldammsugare klarar stora ytor men det som är avgörande är hur många meter rör som ska installeras. Mellanklassen klarar upp till 60 m total rörlängd och är tänkt för normala/större hus. Lilla klasse som t.ex Canvac Q basic, Husky C 463 är tänkt för mindre villor/fritidshus.

3.Hur mycket ström drar en centraldammsugare i stand-by-läge?

Mindre än 5 Watt. Dvs försumbart

4.Är dammsugarens sugförmåga lika stark i hela huset?

 Ja! med rätt centralenhet dimensionerad för husets storlek.

5.Hur ansluter man rören till sugdosan när det är en tjockare vägg?

Med hjälp av en passbit för dubbelgips som man ansluter mellan sugdosa och monteringsplatta. Passbiten  finns att köpa i Shoppen.

6.Hur många meter rör kan man installera totalt?

Centralammsugare klarar ca 60 m total rörlängd (beror på modell man väljer) och från maskin till suguttag längst bort  bör det inte vara mer än 30 m.

7.Kan jag montera själv eller låta en installatör göra det?

Vi är helt säkra på att du kan installera en  centraldammsugare själv i ditt hus oavsett hur det ser ut. Gör så här; Gör  ”9 meters testen” och börja grovplanera, be butiken hjälper dig planera färdigt! Med vår gör- det- själv manual i handen installerar du sedan din Canvac tryggt och enkelt. Vill du ha hjälp med installationen fråga i butiken.stallatör göra det?

7.Välj rätt centraldammsugarpaket- komplett med allt som behövs för montering!

Du köper din centraldammsugare i färdiga paket med centralenhet, städset och rörsystem. Paketen finns anpassade för olika behov och hustyper.

Du kommer till alla paket vi denna länk. Alla paket.

 

 

Frågor och svar om centraldammsugare.

 

01. Blir det renare med centraldammsugare  när jag städar?

Svar: Ja. Skillnaden är de små dammpartiklarna! Det så kallade mikrodammet.

Med en vanlig dammsugare så återförs en stor del av de mycket fina dammpartiklarna tillbaka med utblås luften och orsakar ofta problem för allergiker och astmatiker. För att inte tala om hur illa det kan lukta från en vanlig dammsugare!

Med en centraldammsugare så försvinner både vanligt damm, mikrodamm och odörer ut från huset. Hemmet blir fullständigt rent.

02. Går det att installera en centraldammsugare i alla hus?

Svar: Ja. En installation är möjlig i alla hus, både nya och befintliga. Kontakta oss  om du är osäker.

03. Är det dyrt att köpa en centraldammsugare?

Svar: Nej. Du kan få ett komplett  villapaket från ca 4500 kr.

04. Vart försvinner dammet när jag dammsugit?

Svar: Dammet sugs upp och samlas i en filterpåse eller en behållare, beroende på vilken modell Du väljer. Behållaren/filterpåsen töms eller byts en till tre gånger per år.

Mikrodammet som finns kvar i den filtrerade luften släpps ut via en rörledning ut från huset.

05. Är en centraldammsugare fri från illa lukt?

Svar: Ja. Från centralenheten leds från luften med mikrodamm och odörer ut från huset för att slippa lukt av gammalt damm som en vanlig dammsugare avger.

06. Blir städningen smidigare med en centraldammsugare?

Svar: Ja. Med en centraldammsugare arbetar du enbart med en lätt och följsam slang. Du slipper släpa omkring på en tung och otymplig maskin som bullrar, slår emot trösklar och fastnar möbler.

Ännu en gång vill vi påminna om att det dessutom blir renare.

07. Är det möjligt att suga vatten med en centraldammsugare?

Svar: Ja. I vårt  breda sortiment finns modeller som klarar av att suga vatten och andra vätskor lika bra som torra material.

08. Är centraldammsugaren tystare än en vanlig dammsugare?

Svar: Ja. Eftersom man vanligtvis placerar centralenheten i biutrymmen som förråd, garage, källare eller vindsutrymmen. Ljudnivån vid pågående städning betydligt lägre jämfört med en traditionell dammsugare. I modellprogram finns också en av marknadens tystaste maskiner.

09. Hur länge håller en centraldammsugare?

Svar: I USA och Kanada har centraldammsugare funnits i över 50 år. Erfarenheterna där är att en centraldammsugare vanligtvis håller i minst 15-20 år. Jämfört med andra dammsugare har Hu en skonsammare kylteknik av motorn (By-Passkylning) där kylningen av motorn är separerad från sugluften. Det blir heller inte något mekaniskt slitage av centralenheten, eftersom den är fast monterad utanför städutrymmet.

 

 

 

Finns inget som matchar ovan filtrering. Vänligen ändra dina val.